GMAT Exam

695 : AutoCAD 3D
03/22/2019
GRE Exam
04/03/2019
τεστ

GMAT Exam

Τι είναι το GMAT;

Το GMAT (Graduate Management Admission Test) είναι τεστ δεξιοτήτων που εξετάζει την αναλυτική ικανότητα του υποψηφίου σε γλωσσικό και μαθηματικό επίπεδο.

Η εξέταση γίνεται στην Αγγλική γλώσσα, μέσω υπολογιστή και περιλαμβάνει έκθεση και ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε θέματα κατανόησης γραπτού λόγου, μαθηματικών και λογικών προβλημάτων.

Το GMAT ζητείται από τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά κ.λ.π.

Ποιά είναι η δομή της εξέτασης GMAT;

 Η μορφή της εξέτασης αποτελείται από 4 τμήματα:

Γραπτή έκθεση (Analytical Writing section): Στο τμήμα αυτό ο υποψήφιος έχει στη διαθεσή του 30 λεπτά για να γράψει μία έκθεση (Analysis of an Argument) στην οποία καλείται να κάνει κριτική σε συγκεκριμένα δεδομένα ή συμπεράσματα. Η μέγιστη βαθμολογία είναι το 6.

Integrated Reasoning section: Στο τμήμα αυτό εξετάζεται η ικανότητα του υποψηφίου να αξιολογήσει πληροφορίες που παρουσιάζονται σε διαφορετικές μορφές και προέρχονται από πολλαπλές πηγές.

Ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει 12 ερωτήσεις σε 30 λεπτά. Η μέγιστη βαθμολογία είναι το 8 και γνωστοποιείται σε 20 περίπου μέρες.

Μαθηματικό τμήμα (Quantitative section): Στο τμήμα αυτό εξετάζεται η αναλυτική και συνθετική ικανότητα του υποψηφίου στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.  Το Quantitative section αποτελείται από δύο τύπους ερωτήσεων:

Problem solving: περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε μαθητικά προβλήματα

Data sufficiency : Αυτό που ζητείται σε ένα πρόβλημα αυτής της μορφής δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά το εαν τα δεδομένα επαρκούν στο να δώσουν μοναδική απάντηση στην ερώτηση.

Ο υποψήφιος στο μαθηματικό τμήμα καλείται να απαντήσει 31 ερωτήσεις σε 62 λεπτά.

Δείτε σχετικό διαγωστικό τεστ εδώ…

Λεκτικό τμήμα (Verbal section). Στο τμήμα αυτό εξετάζεται η ικανότητα του υποψηφίου να κατανοεί κείμενα υψηλού επιπέδου, το εύρος του λεξιλογίου, η γνώση κανόνων σύνταξης και γραμματικής, η κριτική ικανόητα. Το Verbal section αποτελείται από τρείς τύπους ερωτήσεων:

Reading Comprehension:  περιλάμβάνει ερωτήσεις βασισμένες σε κείμενα θετικής ή θεωρητικής κατεύθυνσης

Critical Reasoning : Περιλαμβάνει ερωτήσεις που εξετάζουν τη κριτική ικανότητα του υποψηφίου.

Sentence Correction. Περιλαμβάνει ερωτήσεις που εξετάζουν τις γνώσεις στην γραμματική, τη σύνταξη και την καλύτερη απόδοση νοημάτων.

Ο υποψήφιος στο λεκτικό τμήμα καλείται να απαντήσει 36 ερωτήσεις σε 65 λεπτά.

Δείτε σχετικό διαγνωστικό τέστ εδώ….

Μεθοδολογία της εξέτασης 

Η εξέταση του GMAT γίνεται μέσω υπολογιστή, ο αριθμός των ερωτήσεων για κάθε τμήμα είναι συγκεκριμένος αλλά οι ερωτήσεις προσαρμόζονται στο επίπεδο του υποψηφίου (adaptive test). Αυτό σημαίνει ότι οι ερωτήσεις που δέχεται ο υποψήφιος δεν είναι προεπιλεγμένες όπως συμβαίνει στα περισσότερα γνωστά τεστ.

Στο GMAT όταν ο υποψήφιος απαντά σωστά δέχεται όλο και δυσκολότερες ερωτήσεις προκειμένου να καθοριστούν τα όρια της ικανότητάς του, ενώ όταν ο υποψήφιος απαντά λάθος σε μια σειρά ερωτήσεων ακολουθούν πιο εύκολες ερωτήσεις με αποτέλεσμα να περιορίζεται και το ποσοστό του.

Η ολοένα αυξανόμενη δυσκολία των ερωτήσεων σε περίπτωση σωστών απαντήσεων, η ανομοιογένεια των ερωτήσεων, η πίεση του χρόνου αυξάνουν την δυσκολία της εξέτασης και επιβάλλουν μία πάρα πολύ καλή προετοιμασία.

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για την εξέταση;  

Η προετοιμασία ενός υποψηφίου για το GMAT μπορεί να γίνει :

·  σε αίθουσα με εισηγητή, σε κλειστό τμήμα 4 έως 8 ατόμων, στις εγκαταστάσεις των INFOLAB

·  σε ιδιαίτερα μαθήματα στις εγκαταστάσεις των INFOLAB

·  εξ’ αποστάσεως σε εικονική αίθουσα (virtual class) με εισηγητή.

Η προετοιμασία σε τμήμα διαρκεί 8 εβδομάδες και περιλαμβάνει 3 τρίωρα μαθήματα εβδομαδιαίως: ένα τρίωρο μάθημα για το μαθηματικό τμήμα, ένα τρίωρο μάθημα για το λεκτικό τμήμα και ένα τρίωρο μάθημα για την χρήση των ηλεκτρονικών τεστ και την εξοικείωση με το περιβάλλον της εξέτασης.

Στην περίπτωση των ιδιαιτέρων μαθημάτων ο υποψήφιος καθορίζει το ωράριο και τη συχνότητα των μαθημάτων ανάλογα με τις καθημερινές του υποχρεώσεις ενώ η διάρκεια της εκπαίδευσης καθορίζεται από το επίπεδο των γνωσεών του.

Τμήματα προετοιμασίας για την εξέταση του GMAT υλοποιούνται στα κέντρα INFOLAB καθόλη τη διάρκεια του έτους σε πρωινό, απογευματινό και βραδινό ωράριο.

Τα μαθήματα για το λεκτικό τμήμα γίνονται από καθηγητές αγγλικής φιλολογίας ενώ για το μαθηματικό τμήμα αποκλειστικά και μόνο από μαθηματικούς. Όλοι οι εισηγητές των INFOLAB έχουν τουλάχιστον 5ετή εκπαιδευτική εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Επιλέον παροχές

·  Για όσους μαθητές μας ενδιαφέρονται για Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Εξωτερικού, οι έμπειροι εισηγητές των Αγγλικών μας αναλαμβάνουν χωρίς καμία επιβάρυνση, την καθοδήγηση και υποστήριξη σε θέματα όπως: Σύνταξη της απαραίτητης Έκθεσης Υποβάθρου & Στόχων (Personal Statement), Βιογραφικού Σημειώματος-CV, Συμπλήρωση Αιτήσεων (σε χαρτί ή on-line), κ.ά.

·  Όλοι οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα επαναλήψης μέρους ή/και ολόλκληρης της εκπαίδευσης άλλη μία φορά εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Ενημερωθείτε για την έναρξη του επόμενου τμήματος σε αίθουσα εδώ….

Δηλώστε συμμετοχή τώρα στο 2310 914191 ή στο 211 4057737.

Πού μπορώ να δώσω την εξέταση GMAT;

Εξέταση GMAT μπορείτε να δώσετε μόνο σε συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα της Pearson Vue.

Στην Ελλάδα λειτουργούν δύο εξεταστικά κέντρα: Αθήνα PEARSON VUE, τηλ. 2107717390, Πύργος Αθηνών Κτίριο Β’, Μεσογείων 2-4 Αμπελοκήποι και Θεσσαλονίκη INFOLAB, τηλ. 2310914191,  Παπαναστασίου 66.

Κάθε πότε διοργανώνονται εξετάσεις GMAT;

Εξετάσεις διοργανώνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωινές ώρες 8:45 έως 17:00 εκτός των επισήμων αργιών.

Πόσο κοστίζει η εξέταση GMAT;

H εξέταση GMAT κοστίζει 250 $ + φόρο = 307.5 $.

Πώς μπορώ να πληρώσω την εξέταση;

Η πληρωμή γίνεται μέσω internet με χρήση πιστωτικής κάρτας.

Πώς μπορώ να δηλώσω τη συμμετοχή μου στην εξέταση;

Η δήλωση συμμετοχής στην εξέταση γίνεται μέσω Internet στο επίσημο site του GMAT www.mba.com. Για να κλείσετε θέση επιλέξτε τον σύνδεσμο Schedule a GMAT appointment

Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και πότε;

Για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα θέσεων του εξεταστικού κέντρου για την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει επιλέξτε το σύνδεσμο Find a Test Center

Πόση ώρα διαρκεί η εξέταση;

Η εξέταση διαρκεί 3 ώρες και ένα τέταρτο περίπου.

Πότε γίνονται γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης;

Με την ολοκλήρωση του τεστ εκτυπώνεται ένα ανεπίσημο αντίγραφο των αποτελεσμάτων σας για το λεκτικό και μαθηματικό τμήμα της εξέτασης. Τα επίσημα αποτελέσματα συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης αποστέλλονται σε εσάς και τα πανεπιστήμια που επιλέξατε σε 20 περίπου ημέρες.

Πώς μπορώ να στείλω τα αποτελέσματα του GMAT στα πανεπιστήμια;

Μόλις αρχίσει η εξέταση μπορείτε να δηλώσετε έως και 5 πανεπιστήμια στα οποία θέλετε να κοινοποιηθούν τα αποτελεσματά σας δωρεάν. Αν δεν επιλέξετε κανένα πανεπιστήμιο την ημέρα της εξέτασης, μπορείτε να τα αποστείλλετε εκ των υστέρων μέσω του site www.mba.com όπου επιβαρύνεστε με έξτρα χρέωση (28$). Το ίδιο ισχύει στην περίπτωση που θελήσετε να τα αποστείλλετε σε περισσότερα των 5 πανεπιστημίων.

Ποια είναι η κλίμακα βαθμολογίας;

Η κλίμακα βαθμολογίας είναι από 200 έως 800 (άριστα). Η Έκθεση (Analytical Writing section) βαθμολογείται ξεχωριστά με βαθμό από 0 έως 6 (άριστα).

Ποιο αποτέλεσμα θεωρείται καλό;

Το ποσοστό που πρέπει να επιτύχετε είναι σχετικό και καθορίζεται από το Πανεπιστήμιο που σας ενδιαφέρει.  Συνήθως τα ελληνικά πανεπιστήμια απαιτούν από τους υποψηφίους ένα σκορ τουλάχιστον 500-550.  Τα πανεπιστήμια του εξωτερικού ζητούν μεγαλύτερα ποσοστά 600, 700 ή/ 750.

Πότε μπορώ να ξαναδώσω εξέταση GMAT αν το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί;

Εξέταση μπορείτε να δώσετε 16 μέρες μετά την τελευταία φορά.

 Είναι δύσκολη η εξέταση του GMAT; Μπορώ να δώσω εξέταση χωρίς να προετοιμαστώ;

Το GMAT ανήκει στην κατηγορία των computer-adaptive tests, που σημαίνει ότι η δυσκολία των ερωτήσεων βασίζεται στις απαντήσεις που δίνει ο υποψήφιος  κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Σωστή ή λάθος απάντηση σε μια ερώτηση συνεπάγεται και δυσκολότερη ή ευκολότερη ερώτηση αντίστοιχα στη συνέχεια. Ο αριθμός των σωστών ή λάθος απαντήσεων καθώς και το επίπεδο δυσκολίας τους καθορίζουν την τελική βαθμολογία. Η εξέταση απαιτεί μια πολύ καλή προετοιμασία από μέρους του υποψηφίου. Για να δείτε σχετικές ερωτήσεις επιλέξτε : Δείγμα ερωτήσεων Verbal Section και Δείγμα ερωτήσεων Quantitative Section

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για την εξέταση GMAT;

Τα κένρα INFOLAB διοργανώνουν όλη τη διάρκεια του έτους ειδικά προγράμματα προετοιμασίας GMAT στους χώρους τους (σε κλειστά τμήματα ή σε ιδιαίτερα μαθήματα) αλλά και εξ’ αποστάσεως μαθήματα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για το κόστος.

Ποια είναι η ισχύ του GMAT;

To GMAT ισχύει για 5 χρόνια.

Τα κέντρα INFOLAB διαθέτουν πλατφόρμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και προσφέρουν σε όσους υποψηφίους το επιθυμούν να προετοιμαστούν για το GMAT στο χώρο τους με την μέθοδο της εικονικής αίθουσας (Virtual Class).

Πρόκειται για online elearning μαθήματα που συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με αυτά της εκπαίδευσης με εισηγητή.

Ο υποψήφιος “συνδέεται” με κάλληλο εξοπλισμό στην εικονική αίθουσα, αποκτά οπτική επαφή με τον εισηγητή και παρακολουθεί το μάθημα σε προκαθορισμένες μέρες και ώρες από το χώρο του. Το μάθημα είναι ζωντανό και η επικοινωνία με τον εισηγητή είναι άμεση.

Τι εξοπλισμό χρειάζεται να διαθέτω ;

Ο απαραίτητος εξοπλισμός για να συμμετέχετε στην εικονική αίθουσα είναι:

·    Σταθερός ή φορητός υπολογιστής

·    Πρόσβαση στο διαδίκτυο

·    Ηχεία ή ακουστικά

·    Μικρόφωνο

·    Web κάμερα (προαιρετικά)

·    Φυλλομετρητής

Απαιτούνται βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ και Internet.

 

Τι πλεονεκτήματα έχει η συγκεκριμένη μέθοδος διδασκαλίας;

·   Δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε. Ο εισηγητής “έρχεται” στο σπίτι σας!

·   Εξοικονομείτε χρόνο.

·   Προσφέρει δυνατότητα ζωντανή επικοινωνίας με τον εισηγητή.

Τόπος Ημερομηνίες Ωράριο Μέθοδος
Live Online* 17/1 – 14/3  Δε (Quantitative) 17:00-19:30,

Πα (Verbal) 18:30-21:00

Instructor Led
Live Online* ιδιαίτερα μαθήματα της επιλογής σας Instructor Led

* Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με εισηγητή – Virtual Class
  Με την συμπλήρωση της φόρμας αποδέχεστε την Πολιτική
  Προσωπικών Δεδομένων της Infolab και συγκατατίθεστε όπως η εταιρεία χρησιμοποιήσει
  τα προσωπικά σας δεδομένα για τη διαχείριση του αιτήματός σας
  και την επικοινωνία μαζί σας προς το σκοπό αυτό. Μπορείτε να
  ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας σύμφωνα με
  όσα καθορίζονται στη Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων της
  εταιρείας.